Dr. Hauschka

dr.hauschka praktijk vivafit

„Ieder mens heeft behoefte aan zowel innerlijke als uiterlijke schoonheid.”branchelogo

– Elisabeth Sigmund –

 

Misschien is het wel het verlangen van deze tijd; een aanraking die diep raakt en daarbij tegelijkertijd de individuele grenzen van de mens respecteert. Het verlangen naar een zachte aanraking, die meer is dan alleen een oppervlakkige aanraking. Kan het zo zijn dat een gezichtsbehandeling een gezonde impuls betekent voor je huid en jouw gehele organisme?

Elisabeth Sigmund, ‘grondlegger’ van Dr. Hauschka Cosmetica, ontwikkelde vanuit dit idee een bijzondere gezichtsbehandeling in haar “Salon voor de schoonheid“. “Je huid weerspiegelt je gezondheid.” Deze gedachte vormde voor Elisabeth Sigmund de basis voor het ontwikkelen van de Dr. Hauschka-behandelingen.

De behandeling bij een Dr. Hauschka therapeut begint met een geurig voetenbad. De stress van alledag lost op in warmte en geeft een heerlijk ontspannen gevoel. De therapeut raakt de cliënt aan met langzame, ritmische en vloeiende bewegingen. De kern van de behandeling is de lymfestimulatie met fijne penseelstreken en zachte handbewegingen. Ze stimuleert de vloeistofprocessen in de huid, neemt stuwingen weg, ontslakt en versterkt het immuunsysteem.

De Klassieke Dr. Hauschka-behandeling biedt een diepe ontspanning en geeft een gevoel van innerlijke balans. Natuurlijk hoort bij een Dr. Hauschka-behandeling ook een goede huidverzorging. Daarom maakt een op jouw huidige huidbeeld aangepast huidadvies onderdeel uit van de behandeling.

Ritme staat centraal tijdens een Dr. Hauschka-behandeling. Je huid kent haar eigen ritmes: elke 28 dagen vernieuwen de cellen in de bovenste huidlaag zich. Overdag heeft je huid een ander ritme dan ‘s nachts. Overdag fungeert zij als bescherming tegen weersinvloeden, ‘s nachts herstelt je huid zich hiervan. De cosmetica waarmee de Dr. Hauschka Therapeut je huid reinigt en verzorgt, ondersteunt de ritmes en de eigen kracht van de huid.

Tijdens de behandeling stimuleert de Dr. Hauschka Therapeut de vloeistofstromen in het hele lichaam. Zij geeft je huid een herstellende impuls.

Weer bij jezelf komen

Klanten van Elisabeth Sigmund hadden vaak koude handen en een gespannen hals en schouders. Daarom begon zij de behandeling met het aanpakken van deze klachten.“Aan bijna niemand laat een vrouw zo haar innerlijk zien als aan haar schoonheidsspecialiste.”

Daarom zal een Dr. Hauschka Therapeut je altijd integer en met zorg benaderen. Als je veel met je hoofd werkt kunnen je voeten afkoelen. Een weldadig voetenbad zorgt ervoor dat je weer bij jezelf komt. Door het uitstrijken en masseren van benen en voeten komt je hoofd tot rust. Actief bewegen met je armen, zorgt voor ontspanning van je hals- en rugspieren.

Puur natuur voor een stralende teint

Een zachte en vitaliserende reiniging met producten uit de natuur is de eerste stap op weg naar een stralend gezonde teint. Met Reinigingsmelk verwijdert de Dr. Hauschka Therapeut je make-up. Vervolgens zorgt Gezichtsreinigingscrème voor een diepe reiniging van je huid. De crème verfijnt de poriën, stimuleert de uitscheiding en zuivert door de opgehoopte deeltjes vuil aan zich te binden. Beide reinigingsproducten bevatten geen zeep en tensiden. Warme compressen op decolleté en gezicht zorgen voor diepe ontspanning.

Het Gezichtsdampbad met toverhazelaar, Oost-Indische kers en madeliefjes zuivert je huid tot diep in de poriën. Evenals het Gezichtsmasker op basis van heilzame aarde. Dit is de voorbereiding op het vervolg van je behandeling. Terwijl het Gezichtsmasker zijn werk doet, verkoelen en ontspannen Oogcompressen het gebied rond de ogen.

De Dr. Hauschka Therapeut gebruikt bewust geen peeling. Bij het reinigen wordt alleen dát verwijderd wat je huid uit zichzelf loslaat. Meer doen dan dat, kan je huid irriteren.

Zacht stromen

Elisabeth Sigmund ontdekte dat het kwetsbare spier- en bindweefsel van het gezicht door regelmatige massage steeds verder verslapte. Daarom ging ze op zoek naar een alternatief. Op een dag las ze in de krant over manuele lymfedrainage. Met deze methode, van Dr. Emil Vodder, worden lymfestuwingen in beweging gebracht via drukkende, cirkelvormige, vlakke handbewegingen.

Het resultaat: Ondersteuning van het zelfherstellende vermogen van je huid, een sterker immuunsysteem en mentale vitaliteit.

De lymfestimulatie

Elisabeth Sigmund bezocht Dr. Vodder in Kopenhagen en besprak uitvoerig met hem hoe ze zijn methode zou kunnen toepassen in een gezichtsbehandeling. Het vaatsysteem van de lymfe is een open systeem, waarin de vloeistof in het eerste deel in beide richtingen kan stromen. Voor een goede afvoer van de afvalstoffen is het van belang om te weten in welke richting de lymfe bewogen moet worden.

Na een intensieve samenwerking met Dr. Vodder, kon Elisabeth in haar salon de lymfestimulatie toepassen. Ze zag hoe haar cliënten ontspanden en dat het weefsel van hun huid gereinigd werd. Bij cliënten met een bijzonder gevoelige huid kwam het voor dat elke strijkende aanraking met de handen al te veel was. Dat bracht Elisabeth Sigmund op het idee om voor de stimulerende streken tussendoor ook een penseel te gebruiken. Dat was het begin van de lymfestimulatie met penselen.

Het lymfestelsel

De lymfevaten zijn van groot belang voor de afvoer van vloeistoffen uit het weefsel. Het lymfestelsel voert voornamelijk afvalstoffen, gifstoffen, ziekteverwekkers en een teveel aan weefselvloeistof af. Als de afvoer van lymfe wordt gehinderd kan er plaatselijk een stuwing van vloeistof optreden.

De lymfestimulatie geeft, via je huid, een harmoniserende en ontstuwende impuls aan jouw totale organisme. Afwisselend met zacht aanrakende handen en twee zachte penselen stimuleert de Dr. Hauschka Therapeut in rustige, ritmische bewegingen de vloeistofstromen in het bindweefsel en het lymfestelsel.

Daarbij ontspant en ontkrampt je hele wezen. De vloeistofstromen in je lichaam worden in evenwicht gebracht, en zuurstof en voedingsstoffen kunnen de cellen weer sneller bereiken. Het lymfestelsel neemt alle eindproducten van de stofwisseling uit het tussenweefsel beter op. En transporteert ze sneller naar de lymfeklieren, waar ze onschadelijk gemaakt worden.

Voorbereid op een evenwichtige verzorging

Je huid staat, als beschermende omhulling van je lichaam, bloot aan invloeden van buitenaf en van binnenuit, die je huid kunnen verzwakken. Daardoor kan droogte, gebrek aan vocht of een overmatige productie van vet, maar ook vroegtijdige veroudering optreden. Bij Dr. Hauschka Cosmetica worden deze veranderende huidbeelden gezien als een tijdelijk verschijnsel. Daarom wordt er geen indeling gemaakt in verschillende huidtypen. Je huid wordt gezien als een compleet orgaan en de eigen activiteit ervan wordt gestimuleerd; op die manier ondersteunt Dr. Hauschka Cosmetica het zelfherstellend vermogen van je huid.

De Hauschka therapeut kiest het verzorgingsprogramma dat past bij de conditie van je huid. Ze maakt daarbij een keuze uit een exclusief assortiment ampullen en intensief verzorgende producten. Rijke maskers als extra verzorging, met extracten uit heilzame planten, en hoogwaardige plantaardige oliën als avocado en jojoba, kalmeren je huid en stimuleren de vochtregulerende processen. Terwijl het masker zijn werk doet, behandelt de therapeut met vloeiende bewegingen en een geurende Dr. Hauschka Bodyolie je decolleté, bijvoorbeeld met Bodyolie Rozen.

De Dr. Hauschka therapeut sluit je behandeling af met een geschikte dagverzorging voor jouw huid. Als je wilt maakt ze je na afloop mooi op met de natuurlijke make-up van Dr.Hauschka die door de verzorgende werking de behandeling voortzet.

Opmerkingen zijn gesloten.