Vivianne Lemeer

Ruim 30 jaar geleden alweer haalde ik mijn diploma

SCHOONHEIDSSPECIALISTE

Ik had mijn opleiding particulier gedaan bij Jenny Smeets en was in die tijd de jongste ooit die haar vakdiploma haalde.

(Dank pap en mam dat jullie dit voor mij mogelijk maakte!)

Uiteraard was ik blij en trots en had ook al een baan, bij Yves Rocher, in mijn beleving toen een heel natuurlijke cosmeticamerk….

Schuin tegenover de salon en winkel lag een andere winkel, namelijk Henfling’s Kruidenboutique. Dagelijks kwam ik er voorbij en uiteindelijk had ik al vrij snel mijn zinnen er op gezet om hier te gaan werken en alles te leren over kruiden, vitaminen, essentiële oliën en zoveel meer ‘alternatieve’ mogelijkheden voor je leefstijl en gezondheid.

Ik was toen net 18 en werd verliefd op de rebel van de buurt, die net terugkwam van de ‘Golf-oorlog’, en bij de marine zat. Amper 20 jaar en ik woonde aan de andere kant van het land. als geboren en getogen Maastrichtse.

Na een korte omweg via Den Helder en een spontane actie (binnenlopen en zeggen: als ik hier mag komen werken verhuis ik meteen weer terug naar Maastricht) ben ik in deze oneindige bron van kennis en informatie aan de slag gegaan. Onder toeziend oog van Barbara en Ron Henfling en al vrij snel onder leiding van Martijn Messing, die mij de zakelijke kanten liet leren.

Ik deed vele cursussen en opleidingen van NLP en ACT tot natuurlijke kraamzorg en postpartum Doula, Ayurveda, meridianen, orthomoleculair, homeopathie, bachbloesem…. het hele ‘alternatieve stuk’ is in de jaren voorbij gekomen. En in 2009 werd ik officieel Dr. Hauschka therapeut.

Vele jaren later en met al mijn vakkennis en passie voor natuurlijke gezondheid en huidverzorging heb ik nu dus al ruim 10 jaar de ultieme combinatie gevonden. Zo help ik in mijn eigen praktijk dagelijks dames om lekker in hun vel te zitten en te stralen in ieder moment van elke levensfase.

Inmiddels met de nodige levenservaring, wijs geworden met wat schade en zelfs wat schande, ben ik trotse moeder van 2 prachtige dochters en oma van mijn kleindochter, maar bovenal ben ik …. IK, Vivianne Lemeer.

En weet je, zo eens terugkijkend herinner ik me dat ik als 8jarig meisje al helemaal in mijn element was als ik bloemblaadjes had geplukt en daar een brouwseltje van maakte in de schuur op een klein elektrisch fornuisje, ook moest een pak Brinta en een glazen fles Campina melk eraan geloven toen ik had gelezen dat Cleopatra met ezelinnenmelk, haver en rozenblaadjes baden nam om haar huid te verzorgen……

(Sorry pap, het afvoerputje is dagenlang verstopt geweest en niemand wist waarom….)

Ik kon ook heerlijk wegdromen in het huis van mijn oom (eerste yoga docent in Nederland) met al zijn mineralen en halfedelstenen, Boeddhabeeldjes, wierook en prachtige boeken (waar ik nu een grote stapel van naast mijn bank heb liggen).

Dus als je aan mij vraagt:

Wat wilde jij later worden?

Dan kan ik nu antwoorden:

Ik ben precies geworden wat ik graag wilde;

MEZELF

en ik doe ook nog wat ik altijd heb willen doen;

Dames laten stralen op een 100% natuurlijke manier!

Gun jij je dat zelf ook? Ik ont-moet je graag.

Opmerkingen zijn gesloten.